Magyar Természettudományi Múzeum

magyart természettudományi múzeum

Természettudományos központ Debrecenben

A Magyar Természettudományi Múzeum küldetése, hogy felkeltse a természet sokféleségének megismerése iránti érdeklődést és elkötelezetté tegye a társadalom tagjait a természeti környezet megóvása mellett. Magyarország Kormánya 2019-ben döntött arról, hogy a Magyar Természettudományi Múzeum új központja Debrecenben valósuljon meg, ahol a múzeum 21. századi, modern körülmények között, még magasabb szinten teljesítheti misszióját, hozzájárulva ahhoz, hogy Debrecen a régió szellemi és kulturális csomópontjává váljon. Az önkormányzat a projekt lebonyolításával a Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft-t bízta meg. A projektelőkészítő munkálat a 2022-es év elején vette kezdetét és a részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítéséből, a tervpályázat lebonyolításából, továbbá az engedélyes és kiviteli tervek elkészítéséből áll.

A beruházás célja

A beruházás célja egy Közép-Európában is meghatározó, kulturális-tudományos közösségi intézmény létrehozása, Európa egyik legmodernebb természettudományi kiállítóhelyének megteremtése. Az intézmény azon túl, hogy műszakilag egyedülálló, modern technológiákkal felszerelt fenntartható épület, világszínvonalú kiállítások, egész napos élményt biztosító programok otthonául szolgál majd és alkalmas a több, mint 12 millió gyűjteményi tárgy befogadására.

A beruházás helyszíne

A múzeum új központja az Oláh Gábor utcai stadion területén kerül elhelyezésre, ezzel kapcsolódva a Kultúrparkhoz (állatkert és vidámpark), illetve a Nagyerdőben már elhelyezésre került egyéb funkciókhoz (Nagyerdei Stadion, Sziget-kék Tematikus Park, Sportcentrum, Békás-tó, Aquaticum). A lakosság számára nyitott tér a mindennapokban, rekreációs lehetőséget biztosít az odaérkezők számára. Olyan közösségi helyszín, ahol találkozhatnak a családok, a tanulni és szórakozni vágyók, éppen úgy, mint a tudományos és a múzeumi szakma. A múzeum környezettudatosságban is úttörő szerepet szán magának, s megújuló energiákat használva minimalizálja saját ökológiai lábnyomát.

Szeretne szakértői csapatunkkal kapcsolatba lépni?

Örömmel várja megkeresését a Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft.
Kapcsolat
© 2024 DIF Debrecen | Minden jog fenntartva
Készítette: 
crosschevron-downtext-align-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram